Integrirani ojačevalnik ASV-01

 

pan01.GIF (2946 bytes)

 

Ta ojačevalnik je že sam lahko kompletna in praktična rešitev za izvedbo manjših ozvočenj v šolah, lokalih, poslovnih prostorih in drugod. Sestavljen je iz dveh glavnih enot: predojačevalnika in ojačevalnika moči.
Predojačevalnik je v principu pravi mikser, saj ima vsak od vhodov svojo regulacijo nivoja in se jih da torej mešati med seboj. Mikrofonska vhoda sta dva (MIC 1, MIC 2), linijski vhodi so trije (LIN 1-LIN 3), pred glavnim izhodnim potenciometrom (VOLUME) pa sta še dva (BASS in TREBLE), ki služita za regulacijo barve zvoka. Za optično spremljanje izhodnega signala služi LED VU-meter (LEVEL dB). V predojačevalnik je vgrajen tudi generator signala gonga, ki ga lahko prožimo s tipko G na čelni plošči ali pa s tipko na mikrofonskem podstavku za MIC 1.
Običajno je za prvi mikrofon vgrajena funkcija prednostnega vklopa (glasba z linijskih vhodov se prekine), ki se aktivira s stikalom P na čelni plošči ali s tipko na mikrofonskem podstavku za MIC 1. Seveda lahko po želji obema mikrofonoma vgradimo funkcijo prednosti.
Ojačevalnik je v osnovi ojačevalnik moči z izhodno sinusno močjo 70W ali 150W na 100V izhodih. Je zelo robusten in vzdrži tudi preobremenitve, saj je elektronsko zaščiten proti kratkemu stiku in proti pregrevanju.
Celotno napravo vključimo z omrežnim stikalom POWER, nad katerim je omrežna varovalka FUSE, pod VU metrom pa je indikator vključenosti ON. Izhod iz 100V transformatorja lahko distribuiramo na štiri izhodne linije s stikali OUTPUTS 1-4. V napravo lahko vgradimo tudi rele za prioritetni vklop (C linija), ki se aktivira s tipko oz. stikalom P. Tedaj se pojavi izhodni signal na vseh izhodnih linijah, ne glede na položaj stikal OUTPUTS.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE ASV-01
  • vhodi: 2 mikrofonska (elektret ali dinamični), 3 linijski
  • funkcije: mikser - regulacija nivoja za vsak vhod, regulacija nizkih in visokih tonov, enotonski gong, 5-segmentni LED VU meter, prednostni vklop prvega ali obeh mikrofonov ali izvedba brez prednostnega vklopa
  • izhodna sinusna moč: 70 W ali 150 W na 100 V izhodih, po naročilu tudi nizkoohmski izhodi
  • elektronska zaščita proti kratkemu stiku in pregrevanju
  • 4-delno izhodno preklopno polje, možnost vgradnje releja za prioritetni vklop (C linija)
  • ohišje: prenosno kovinsko ohišje 19"/2HE (485 x 350 x 100 mm) ali ohišje UNO 84/2HE
RAZŠIRITVE INTEGRIRANEGA OJAČEVALNIKA ASV-01
  • izvedba s prednostjo obeh mikrofonov (1. pred 2.) ali brez prednosti mikrofonov - kot običajni mikser
  • izvedba s fantomskim napajanjem mikrofonov
  • izvedba s prioritetnim vklopom 100V izhodnih linij (C linija)
  • izvedba z možnostjo daljinskega vklopa, tudi s hkratnim preklopom na poseben zunanji vhod za posredovanje nujnih obvestil ipd. (iz oddaljene centrale)

 

[Na začetek strani]
[Integrirani ojačevalnik ASV-02]    [Prenosne ojačevalne naprave]